Beloning in zoektocht naar tweede verdachte brandstichting Almelo

vrijdag 24 november 2017

Almelo - De politie heeft de verdachte van de brandstichting aan de Palestrinastraat in Almelo ook aangemerkt als verdachte van de brand aan de Bongerd in juni dit jaar. De politie heeft aanwijzingen dat de man niet alleen handelde en is op zoek naar een tweede verdachte. De hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland heeft een beloning van € 7000,- uitgeloofd voor de gouden tip.

Voor de brandstichting aan de Palestrinastraat zitten op dit moment twee verdachten vast. De Rechtbank heeft het voorrarrest van beide verdachten recent met 90 dagen verlengd. Het onderzoek naar deze brandstichting leverde dusdanige informatie op om één van de mannen ook als verdachte van de  brandstichting aan de Bongerd aan te kunnen merken.

Brandstichting de Bongerd

De brand aan de Bongerd vond plaats op vrijdag 2 juni. Omstreeks 4.13 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen over een brand aan de Bongerd in Almelo. De brandweer en politie zijn direct ter plaatse gegaan. Met behulp van een hoogwerker kon de bewoonster in veiligheid worden gebracht. Uit het onderzoek naar de brandoorzaak bleek dat de brand is aangestoken. Het Openbaar Ministerie neemt deze brandstichting, gezien de gevaarzetting erg hoog op en heeft daarom een beloning van € 7000,- uitgeloofd die leidt tot de oplossing van deze zaak

Anoniem melden mogelijk

De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over deze brandstichting en die weten wie er bij betrokken is geweest. Mensen die informatie hebben over deze brandstichting worden verzocht te bellen met 0900 8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad anoniem 0800 7000. Ook kunnen tipgevers melding doen via het digitaal tipformulier.

2017250762

 

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Aadorp | 112 alarmeringen Aadorp | Goedkoop Tanken in Aadorp | Supermarkten in Aadorp | Weerbericht Aadorp