Gevaarlijke hennepkwekerij opgerold dankzij alerte getuigen.

dinsdag 5 april 2016

Almelo - Meerdere getuigen hielpen de gealarmeerde politieagenten om drie verdachten aan te kunnen houden.

Op maandag 4 april kwam bij de politie een melding dat er een hennepkwekerij zou zitten in een pand aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Toen de politie even na 23.00 uur arriveerde zagen zij personen in het betreffende pand die niet de deur voor de politieagenten wilden openen. Een alerte getuige attendeerde de agenten dat er personen via het dak van het betreffende pand probeerden te vluchten. Inmiddels hielden meerdere omstanders de situatie in de gaten en op hun aanwijzingen kon de politie drie verdachten, 2 mannen en 1 vrouw, aanhouden. Deze drie personen hadden geen identiteitsbewijs en spraken niet de Nederlandse taal. Omdat het vermoeden was dat zij illegaal in Nederland waren werden zij aangehouden.

Levensgevaarlijk!

Een getuige was inmiddels het dak opgeklommen en trof onder dakpannen een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. De politieagenten hebben zich toegang verschaf tot het pand en troffen op zowel de bovenverdieping als zolderruimte hennepplanten aan.

De stroom was illegaal afgetapt en de medewerkers van de Cogas gaven aan dat de situatie levensgevaarlijk was omdat er maar liefst 160 ampère  op stond.

 

Ontruiming

Vandaag, dinsdag 5 april, is de hennepkwekerij met 1500 planten ontruimd. De aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten in het politiearrestantencentrum in Borne. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachten en de herkomst van de hennepkwekerij.

 

Hennepkwekerij: gevaar voor uw wijk!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

 

Hoe herken ik een hennepkwekerij?

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

- Warme en/of vochtige muren

- Non-stop zoemende of brommende geluiden

- Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan

- Stankoverlast in de vorm van henneplucht

- Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen

- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte

- Continue condensvorming op de ruiten

- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

 

Meld het bij de politie!

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000

2016164715

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Aadorp | 112 alarmeringen Aadorp | Goedkoop Tanken in Aadorp | Supermarkten in Aadorp | Weerbericht Aadorp